2023. május 24., szerda

Géppuskás gallér/Machine gunner collar

 


Saját készítés, ha érdekel, üzenetben rendelhető!/ Own made, if you are interested,
write a message to us through the blog!

2023. május 17., szerda

WC papír/ Toilet Paper

 


Eredeti NRA-s "wc papír"/ Original "toilet paper"


Általunk készített repro borító és rizspapír/ "Toilet paper" cover made by us and rice paper

"WC papír" a hadsereg részére. Rizs avagy fűpapír volt kiutalva ilyen pakkokban. Az eredeti borítón a baloldali felirat az "Állítsuk vissza Kína egységét", középen naggyal a "A hadsereg részére", alatta a "wc papír", jobboldalt pedig az "anti-kommunista és anti-szovjet" feliratok voltak olvashatóak. Ez utóbbit nem raktam rá, mivel 1945 után használták, mi pedig az 1937-45 közti korszakot jelenítjük meg.
A borító reprodukciójához nyújtott segítségért köszönet @sono_alleee_ cimborámnak és a TRA-nak!

ENG: "Toilet paper" for the NRA soldiers. Rice or grass paper were issued for the soldiers for wiping. On the original cover, on the left "Restore the Chinese nation", on the middle "For the army" and "toilet paper", on the right was "anti-communist and anti-soviet" titles. I didn't put the last one into my repro cover because it was probably used after 1945 and we mainly display the 1937-1945 period. For the reproduction of my repro I would like to thank the help for @sono_alleee_ and for the Taiwanese Reenactment Association!

2023. május 14., vasárnap

Xue Yu Xin - The legendary life of a Japanese youth in China




Ez a kínai anime Megumi Sunahara, a Japán Népi Felszabadító Hadsereg katonájának legendás életét meséli el, és mutatja be a Japán Népi Felszabadító Hadsereg kevéssé ismert különleges csoportjának igaz történetét. Sabara Megumi 1933-ban született Japán Kyushu régiójában, és gyermekkorában szüleivel Északkelet-Kínába költözött. Japán veresége és kapitulációja után nem térhetett vissza Japánba, és egy földesúr házában élt Liaoningban, ahol marhákat terelt. 1948-ban "Zhang Rongqing" néven csatlakozott a Népi Felszabadító Hadsereghez, ahol megtapasztalta a liaosheni és a pingjini csatát, és a proletárforradalom ügyének szentelte magát.

ENG: This work tells the legendary life of Megumi Sunahara, a soldier of the Japanese People’s Liberation Army, and shows the true history of the little-known special group of the Japanese People’s Liberation Army. Sabara Megumi was born in the Kyushu region of Japan in 1933 and came to Northeast China with his parents when he was a child. After Japan's defeat and surrender, he was unable to return to Japan, and lived at a landlord’s house in Liaoning to herd cattle. In 1948, he joined the People’s Liberation Army under the name of “Zhang Rongqing”, where he experienced the battles of Liaoshen and Pingjin and devoted himself to the cause of the proletarian revolution.

A sorozatot az alábbi linken tudjátok angol felirattal megtekinteni: https://www.chineseanime.org/anime/blood-and-heart-the-legendary-life-of-a-japanese-youth-in-china/

2023. május 3., szerda

Május 1, Csepel Retro Majális

A csepeli önkormányzattól kaptunk idén egy megkeresést azt illetően, hogy volna-e kedvünk a csepeli retro majálison résztvenni kiállítóként. A felkérést természetesen örömmel vettük, így a csapat ráérő tagjai velem együtt azon munkálkodtak, hogy egy maradandó, pozitív élményt szerezzünk az ide kilátogató embereknek. Az idei május elsejét így kivételesen nem otthon, hanem a Daru dombon töltöttük. 

Ennyi érdeklődőre megmondom a frankót, nem számítottam, a standunknál szinte egész napos sorbanállás alakult ki, és igyekeztünk mindent megtenni, hogy a feltett kérdésekre kielégítő válaszokat adjunk, és minden generációnak hagyjunk egy maradandó napot.

Mondanom sem kell, nekünk is kiváló hangulatban telt a nap, nekem kb életem első olyan majálisa volt, amit élveztem is, és jó érzésekkel gondolok rá vissza.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Polgármester Úrnak és a csepeli önkormányzatnak a meghívását, az ellátásunkat, reméljük, jövőre ugyanitt tölthetjük a május elsejét, még több újdonsággal szolgálva a kilátogató embereknek!















1930s German Trained Chinese Infantry Division Part 1: Organisation and Equipment

 

2024 Zrínyi napok beszámoló, Szigetvár

  Tavalyhoz hasonlóan idén is hivatalosak voltunk a Szigetváron megrendezett Zrínyi napokra. Ez az ország egyik olyan színvonalas eseménye, ...