2022. április 10., vasárnap

Kétkezes Dadao kard/ Two handed military Dadao sword

 





Egy újabb terv készült el, amely tavaly decemberben fogant meg a fejemben. Az interneten keresgélve vagy nem találtam megfelelő és korhű replikát, vagy ez kiegészült azzal, hogy sz*rt árultak horror összegért. Némi kutakodás után egy hazai kovács mellett döntöttem, az árajánlata pedig bőven kedvező volt, a bolti ár fele, a kirakott referenciamunkái pedig önmagukért beszéltek, így megbíztam egy kínai Dadao kard készítésével. 

A végeredményt több, mint pazar lett, a korabeli fotók alapján elkészített (és méretben is egyező) kard simán veri az eddig látott replikákat, bőrdíszművesünk pedig ismételten kitett magáért, ugyanis elkészítette a Dadao eredeti tokjának kiváló minőségű másolatát.

Kovács: F.G. Ironworks (https://www.facebook.com/fgswords/)
Bőrtok: Mr.BaziJoe Leatherworks

ENG: A newer plan has been finished, which I was wondering about since last year's december. A few searching on the internet ended in the following result: the copies of this sword are literally s**t + all the sellers were asking a horror price for it. After checking a few Hungarian blacksmith, I've choosen one by his reference works, and his price offer was most than perfect, the half of the webshop prices.....

The outcome as you see, is damn perfect, it was made by archive photographs (and original size!) and rules all the replicas I've seen so far. Our leather craftman has been also made a fine work with making a copy of the original leather case of a Chinese WW2 Dadao sword.

Blacksmith: F.G. Ironworks (https://www.facebook.com/fgswords/)
Leather case: Mr.BaziJoe Leatherworks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2024 Zrínyi napok beszámoló, Szigetvár

  Tavalyhoz hasonlóan idén is hivatalosak voltunk a Szigetváron megrendezett Zrínyi napokra. Ez az ország egyik olyan színvonalas eseménye, ...