2021. szeptember 14., kedd

Type 27

A Type 27-es gázálarc gyártása (tehát a Kínai Köztársaság számításától /1911/ +27 év) 1938-ban kezdődött meg az NRA számára, amit a Canton-i és később a Hongkong-i harcok során használtak. Az arc része lényegében egy Csehszlovák FM-3-as licenszelt változata volt.








Szűrő csatlakozás: 40mm DIN
Gyártotta: Hongkong mint brit gyarmat (英屬香)
Gyártók: Jiehe Steel Factory, Hong kong-i részleg (捷和鋼鐵廠, 香港分廠), Security industry co., ltd. (保安實業股份有限公司), CHICO Strong China industry (強華實業公司), Jianmin Company (堅民公司), Private chemical company (民営化学工業所)
Országok amelyek használták: Kínai Köztársaság, Japán

A Type 27-es nem igazán különbözik sokban a már fentebb említett FM-3 típustól: ugyanúgy szürke, öntött gumiból készült és a szerkezete is ugyanaz volt. A legnagyobb különbség a jelölésekben és a külső (arc résznél lévő) tömítést illetően jelentkezett, ez utóbbi ugyanis szövetből készült. Az arc rész belsejében megtalálható a szokásos fogaskerék+nyíl embléma, amely a Kínai Arzenál megjelölése volt. A kör alakú, 3 rétegű szemlencséket feketére festett acél keret tartotta a helyükön, a szelepház pedig bakelitből készült, és egy fém szalag rögzítette az arc rész alján található foglalathoz.

A gázálarc csomag a következőket tartalmazta:

- maga a gázálarc
- gázálarc táska
- szűrők
- védőgumi a szűrőhöz
- tartalék kilégzőszelep egy fémdobozban
- páramentesítő krém és törlőrongy egy második fémdobozban
- kilégzőszelep szerelőkészlete
- kézikönyv






Felhasznált forrásoldal: https://gasmaskandrespirator.fandom.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2024 Zrínyi napok beszámoló, Szigetvár

  Tavalyhoz hasonlóan idén is hivatalosak voltunk a Szigetváron megrendezett Zrínyi napokra. Ez az ország egyik olyan színvonalas eseménye, ...