2022. december 4., vasárnap

Hanyang 88

 











Az elmúlt két hétben került hozzánk ez a hatástalanított gyönyörűség. A Hanyang 88 puskáról korábban már esett szó a Fegyverzet menüpont alatt és az Instagram oldalunkon is, ezúttal viszont már a kiállításaink részeként tekinthetitek majd meg ezt az eredeti darabot. Gyártási szám szerint 1941-ben készült, a felirat pedig a tuson az alábbi: Déli Milícia, Gyakorló Puska (A Hanyangokat az 50-es években még használta kiképzésre a PVA, később pedig még a vietnámi hadszínterekre is került belőle szép számmal).

ENG: We got this deactivated beauty in the past 2 weeks. We made a few posts about the Hanyang 88 rifle before here under the Fegyverzet menu (Weaponry) and on our Instagram page too, but from now on, you can see and touch this rifle on our exhibitions! According to the serial number, this one was made in 1941, the title on the buttstock is the following: Southern Militia, Training Rifle (the Hanyang rifles were used as training guns in the 50's by the PVA, later it has sent in great numbers and seen many battles in Vietnam).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2024 Zrínyi napok beszámoló, Szigetvár

  Tavalyhoz hasonlóan idén is hivatalosak voltunk a Szigetváron megrendezett Zrínyi napokra. Ez az ország egyik olyan színvonalas eseménye, ...