2022. október 12., szerda

Type50 nyári uniformis és téliparka/ Type50 summer uniform and winter parka

 






Type50 nyári uniformis/ Type50 summer uniform







Type50 téliparka/ Type50 winter parka

Még egy pár dolog ugyan hiányzik (cipő, gránáttartó, kesztyű, és bár ide megfelel az NRA-s csapatoknál használt kulacs, azért volt már Type50-es is, így egy ilyet is beszerzek, amint lesz rá keret), de a Type50-es cuccok megérkeztek. Fontos tudnivaló, hogy a téliparka és a hozzátartozó sapka jó másolat (semmiképpen sem keverendő össze az orosz pufajkával, amit az észak koreai csapatok viseltek!), magáról a nyári uniformisról sajnos ezidáig nem találkoztam korhű másolattal. Sajnos a korabeli fotókból sem találtam olyat, ahol viszonylag közelről és jól látható lenne az egész, nadrágból viszont futottam bele eredetibe egy militária oldalon, sajnos az itt látható reprónak ehhez semmi köze. Kína Koreai háborús részvételével kapcsolatban még egy pár könyvön át szeretném rágni magam, ezért bocsássátok meg, de egy ideig ebben a témában még NEM lesznek cikkek, szeretnék felétek minél pontosabb és felkészültebb írásokat közölni!

Köszönöm a türelmeteket!

ENG: A few things are still missing (shoes, grenade pouch, gloves, and however, the canteens used by NRA forces can be used for the Chinese Korean War impression, there is a Type50 canteen, which I'd like to buy, when I have money for it), but the Type50 uniforms have arrived. It is important to notice, that the winter parka is a correct copy of the original one (not the same as the russian version, which only used by the DPRK forces!), I didn't found any correct repro of the original summer uniform. Unfortunately, I also didn't found original photos displaying it from close, however, I found an original trousers on a militaria page, this repro has nothing to do with that.
About China's participation in the Korean War, I'd like to read a few more books to have the bigger picture, so pardon me, but for a while, there won't be any articles about this, because I want to write accurate articles as possible for you!

Thank you for your patience!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2024 Zrínyi napok beszámoló, Szigetvár

  Tavalyhoz hasonlóan idén is hivatalosak voltunk a Szigetváron megrendezett Zrínyi napokra. Ez az ország egyik olyan színvonalas eseménye, ...